Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Featured Projects

Triveni ResidenceTriveni ResidenceTriveni ResidenceTriveni ResidenceTriveni ResidenceTriveni Residence

On 01, Sep 2014 | In | By wallbadmin

Triveni Residence

This sparkling house at Dollars Colony at Bangalore has everything; it has a large living room screened away from the main entry by a level down and by a huge glass curtain. Collapsing doors that let in fresh air and a little backyard that makes a perfect space for tea .The entire house is bathed in sunlight.

Sitting on a site area of 1,500 square feet, which is pretty tight – this 4 bed, 4 bath house is very urban in layout. The spaces stack vertically across floors, visually connect between through a central sky lit  court and also have plenty of room for entertaining with a grand family living and the hometheatre.

The challenge in working with a tight funtions on an urban site here was to make sure the design didn’t look like a box. We had to create dimension and depth; we layered it in texture and varying shades of color and pattern bringing a jointed look to the spaces which fragmented vertically across 3 floors.